duminică, 4 mai 2008

Nicu are nevoie de noi

Un caz care a făcut înconjurul Sibiului şi nu numai. Sperăm ca prin acest blog să fim şi noi de folos cu ceva în cazul prezentat mai jos de cotidianul Tribuna.

La doar 21 de ani, un tânăr cândva plin de viaţă se roagă să aibă şansa de a trăi. Nicu este student în anul II la Marketing şi trăieşte de 5 ani o poveste de dragoste la care mulţi nici nu visează. În toamna anului trecut însă, pe cei doi i-a zguduit o veste cumplită. În urma unor analize, Nicu a fost diagnosticat cu leucemie. Acum, de pe patul de spital, Nicu se roagă ca Dumnezeu şi oamenii buni să facă, şi pentru el, o minune.

Ana Maria vorbeşte calm, încercând să-şi

stăpânească lacrimile care ameninţă să-i inunde

obrajii. Nu-i e uşor să vorbească despre Nicu. Dacă nu ar fi fost drama prin care trec acum, cu siguranţă ar fi avut de povestit multe, şi ar fi râs aducându-şi aminte...Aşa, amintirile, cuvintele, toate dor cumplit.


O iubire de poveste

S-au întâlnit în urmă cu cinci ani. Nicu, originar dintr-un sat de lângă Vâlcea, a venit la liceu la Sibiu. Ana Maria zâmbeşte, amintindu-şi de prima întâlnire, într-un cerc de prieteni comuni. Nici nu ştie când i-a luat valul. "Am tot ieşit în grup, şi cred că nici nu ne-am dat seama când am început o relaţie", povesteşte fata, pe atunci elevă de liceu, astăzi studentă în anul III la Ştiinţe Politice. Şi-au trăit iubirea frumos, au visat, şi-au făcut planuri... Toate s-au năruit brusc, în noiembrie anul trecut.


Un diagnostic cumplit

Nicu se simţea rău, obosea, era foarte palid, aşa că şi-a făcut câteva analize. În urma lor, medicii i-au pus un diagnostic cumplit: leucemie. La început, nici n-au ştiut cum să reacţioneze. A început apoi drumul lung al internărilor, al tratamentelor, lupta cu deznădejdea, autoîncurajările, speranţele...


Internat la Fundeni

Nicu a început tratamentul la spitalul din Sibiu. Şi-a făcut apoi testul de compatibilitate la Timişoara, cu cele două surori ale lui, posibilii donatori. Din păcate, niciuna nu este compatibilă cu el. Acum, se află internat la spitalul Fundeni, şi singura lui şansă este un transplant în străinătate. Se roagă şi aşteaptă.


Cum e Nicu?

Mi-a fost greu s-o întreb, şi ei şi mai greu să nu izbucnească în plâns. De când a început calvarul, a fost tot timpul cu el. Întâi la Sibiu, iar acum face naveta între Sibiu şi Bucureşti. De fiecare dată când se întoarce acasă, îşi lasă sufletul lângă Nicu, pe patul de spital de la Fundeni. "Înainte să se îmbolnăvească, Nicu lucra, mergea la facultate, era foarte activ, o fire optimistă, se făcea plăcut...Alături de el, toate momentele au fost speciale", spune Ana Maria.


Au nevoie de noi

Pentru familia lui Nicu, suma necesară transplantului este mult prea mare. Speră că o parte din bani îi va da statul român. În acest sens, la rugămintea TRIBUNEI, prefectul Ilie Mitea a promis că se va implica personal, pentru ca dosarul lui Nicu să fie rezolvat cât mai repede. Cealalaltă parte poate fi adunată doar dacă oameni cu suflet le înţeleg drama şi aleg să-i sprijine. "Cred că orice ajutor e o şansă în plus pentru Nicu, şi fiind tânăr cred că are toate şansele să reuşească. E nevoie de ajutor, situaţia e foarte dificilă şi fără ajutorul oamenilor nu cred că putem face mare lucru", spune Ana Maria.


CASETA


Puteţi dona bani pentru Nicu în cele două conturi deschise la BCR Sibiu pe numele mamei sale, Ghiţă Aretina:


În RON: RO84RNCB0227029037900001

În EURO: RO57RNCB0227029037900002

Niciun comentariu: